14 січня 2015 р.

"VIP-Волинь" про наш концерт у Луцьку


В обласному центрі Волині лучани разом із гуртом «Джалапіта» співали колядки, а також закликали весну напередодні Нового року. 30 грудня у Палаці культури відбувся концерт гурту, який організував Луцький джазовий клуб за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, пише "Волинський інформаційний портал - VIP-Волинь".

Перед початком концерту присутніх із прийдешніми святами привітав консул Кшиштоф Савіцкі. Він зазначив, що джаз-колядки є останнім у цьому році проектом за підтримки консульства. «А колядка – то є молитва – молитва за Україну», - зазначив дипломат, згадуючи слова Дани Винницької із гурту «Babooshki», який виступав у Луцьку минулого року.

Після такого вступного слова на сцену вийшли музиканти із «Джалапіти» – вокалістка Соломія Чубай, Володя Бедзвін (віолончель та вокал), Гордій Старух (гітара та вокал), Лука-Теодор Гануляк (барабани).

Співачка розповіла, що колядки вони виконують у стилі фольк-рок. Тож пізніше слухачі почули досить драйвові мотиви, при тому, що більшість композицій досить старовинні. Для прикладу, одну з них вона почула від своєї бабці Стефи, якій зараз 92 роки. Соломія жартувала, що старенька ходить по хаті в навушниках, слухає «Джалапіту» і хвалить онуку за таку музику. Тож вокалістка закликала присутніх плескати так гучно, щоб то почула її бабуся у Львові.

Ще одна родинна пісня – на слова її батька Грицька Чубая «Пропахла зорями і ромашками», яка прозвучала досить чуттєво.

Була також пісня «Вий, мій ранок», яку гурт співав у спогад про активіста Майдану Сергія Нігояна. Свого часу її подарував учасник ТНМК Діля. Нині вона співзвучна з історією вбитого, який під час протестів закохався у дівчину на Майдані. Вона ж потім дуже страждала після того, як він загинув.

Крім того, напередодні Нового року «Джалапіта» закликали весну, виконавши веснянки. Соломія Чубай запрошувала публіку також підспівувати разом з нею.

Хоча зал був далеко не заповнений, однак по завершенні концертної програми музиканти отримали гучні оплески і вигуки з проханням заграти на біс. Вони не відмовили вдячній публіці і виконали наостанок жартівливу пісню «про п’яненьких дівчат».

Зазначимо, що під час заходу збирали кошти у скриньки для пожертв на пошиття теплих комбінезонів для українських вояків. Загалом цього вечора вдалося зібрати 672,2 гривні.

Немає коментарів:

Дописати коментар